Faaaaaaaaaan !!!

Meeeeeen... jag hade precis skrivit ett inlägg som bara försvann när jag skulle publicera det. Suck!!! Nu blir det bara en kort summering av det jag hade skrivit.

Har haft en mysig dag. Hittade inte så mycket i shoppingväg. Är mest sugen på vårkläderna men de ska inte införskaffas riktigt än. Köpte istället tre par söta trosor och ett par örhänge på
TopShop och en Dior show mascara. That's it! Spanade in en snygg brun lösstickad tröja på H&M som var riktigt snygg. Stor med djup V-ringning. Den var Nice men jag orkade inte prova den. Finns den kvar nästa gång jag shoppar tar jag den då. Finns den inte kvar var det inte meningen att jag skulle ha den. Min shopping-filosofi!

Nu väntar myspys med mannen. Te, filt och pusspuss i soffan. Kanske lite filmtittande också.


En shopping och fika lördag!

Idag ska jag umgås med min allra bästa vän. Fika och shoppa, mina två favoritsysselsättningar! Vi kan sitta i timmar och bara prata och dricka te och ha det så mysigt tillsammans. Dessutom tycker hon, precis som jag, att shopping är en oerhört seriös aktivitet. Ingen snabbshopping här inte! Våra favoritbutiker avverkas inte på 5 minuter om man säger så. Därför skulle det vara omöjligt för någon icke shoppingfanatast att följa med på våra rundor. De skulle tråkas ihjäl! Jag återkommer senare med eventuella inköp. Ha en underbar lördag!

En sak jag älskar att älska just idag!

Sade- så underbara låtar, så skön musik. När jag nyss träffat min man  fick jag Sade's skiva Love De Luxe av honom. Han sa att låten No ordinary love  var vår låt. Vårt förhållande var inte alls självklart i början. Vi hade så mycket emot oss. Vi älskade varandra så passionerat, så destruktivt. Det var smärtsamt och underbart på samma gång. Vi offrade allt för att få vara med varandra! Vår kärlek är verkligen allt annat än ordinary. Den är så stark att den kan förgöra allt som kommer i dess närhet. Allt!

utseendefixerad!

Har varit och fixat till mina naglar idag... äntligen! Bröt en häromdagen och en till igår kväll. Nu är alla nerfilade till samma längd och snyggt fransk manikyr lackade :) känner mig fin igen! Funderar på om jag ska bryta mitt löfte att inte sola solarium denna vinter. Känner mig så blek och glåmig. Känner mig alltid mycket fräschare och snyggare när jag har lite färg. Hmmm tål att funderas på!

Jag skulle ju egentligen ha köpt ett gymkort förra veckan men det blev visst aldrig av. Jag borde verkligen göra slag i saken jäkligt snart för jag blir slappare och slappare för varje dag som går. Jag är inte typen som bantar. Skulle aldrig få för mig att skippa att äta för att bli smal (jag är alltför mycket njutningsmänniska) men träna det älskar jag faktiskt. Jag mår mycket bättre och blir mycket piggare när jag tränar. Ändå är det så SVÅRT att komma igång efter ett uppehåll. Måste ta mig i kragen och släpa mig bort till gymmet. Kanske redan nu i helgen????

Jag är nog ganska besatt av hur jag ser ut. Jag trivs bättre med mig själv om jag ser bra och hälsosam ut. Jag älskar att sköta om min hy, mitt hår och min kropp på ett sätt så att jag ser naturligt fin ut. Inte massor med smink och grejs i ansiktet, bara lagom. Jag är en sådan person som har badrumsskåpet fyllt med hud- och kroppsvårdsprodukter. Världens största sminkväska (hrm.. väskor) Jag tycker helt enkelt att livet blir lite ljuvligare av
skönhet!

myskväll med min man

Har precis duschat och gjort mig klar för en mysig kväll med min man. Vi ska först köra förbi shoppingcentret (ska köpa ny mascara, besöka apoteket och köpa ny duschcreme på bodyshop) sedan ska vi gå på vår absoluta favoritrestaurang... Har tagit extra sovmorgon imorgon så det känns som rena lyxen!

Fem saker jag älskar att älska just idag!

  • Frukt (har ätit massor med äpplen och bananer idag och faktiskt inte varit godissugen..)
  • Lön (finns det något bättre än ett välfyllt lönekonto som bara väntar på att shoppas upp?)
  • Mysiga och bekväma underkläder (har beställt detta söta set från puma)
  • fika med mina bästa vänner (mysigt att i timmar bara sitta och prata, prata och prata... o dricka te)
  • Köpenhamn (jag älskar att ha en mysig heldag i k-hamn med min älskade man. Fika, shoppa, strosa, äta, titta på folk och ta ett glas vin framåt kvällen... Mmmm)


Metadon

Sverige har världens hårdaste regler när det gäller behandling av heroinster. Låg och vilade lite på soffan och vaknade till mitt i ett debattprogram om just detta ämne. Jag blir så förbannad när jag hör hur politiker och andra som aldrig ens varit i närheten av en missbrukare, inte har en aning om vad det handlar om, ska bestämma och sätta regler för vem, hur och när metadonbehandling (eller subutex) ska sättas in. De har regler som säger att man måste ha varit tung missbrukare i minst tre år för att behandling överhuvudtaget ska komma på fråga. Man måste helt enkelt vara på botten, på gränsen till att dö. Att ta tag i de unga missbrukarna och ge dem hjälp förekommer inte alls trots att man vet att det ÄR så gott som omöjligt att sluta utan medicinering. Det är förnedring på så hög nivå att det är ett skämt. De har ingen som helst kunskap. Det är så skrämmande och jag har inget förtroende överhuvudtaget för den offentliga missbrukarvården.

Eftersom den här gruppen (majoriteten av dem) verkligen befinner sig på samhällets botten är det ingen som agerar. Socialstyrelsen har en sådan skev syn på missbruk (i synnerhet heroin) och de som behöver hjälp allra mest har ingen möjlighet att protestera. För vem bryr sig om en heroinist? De är verkligen de lägst stående av alla missbrukare och förtjänar tydligen bara att dö. (medelåldern för en heroinist i Sverige är 36 år!)

Jag blir så arg och frustrerad! Metadon och subutex är läkemedel som ska underlätta för en opiatberoende att sluta. Vem skulle säga till en lungcancer patient att han tyvärr måste vänta i tre år på behandling för att hans tumörer inte är tillräckligt allvarliga än? SÄTT IN HJÄLP SÅ TIDIGT SOM MÖJLIGT! Vad är det som är så svårt att förstå???? 


Vilket element är du???

Your Element is Fire
Your power color: red Your energy: hot Your season: spring Like a fire, you are full of power and light. A born leader, you easily draw people toward you. You are full of courage and usually up for anything dangerous. You have a huge ego and love to be the center of attention.
What Element Are You?










Sötsugen

Mmmm !!! Det var skönt att sova en stund på soffan. Nu känner jag mig genast lite snällare. Men jag var så sugen på något sött när jag vaknade att jag nästan var svimfärdig. Mitt blodsocker var verkligen på botten. Känns som om det verkligen ÄR sista gången jag äter McDonalds. Man blir alltid  så konstig efter man ätit mat därifrån. Först så äckligt mätt och sedan efter två -tre timmar blir man akut sötsugen. Inte bra! Imorgon är det nyttig mat som gäller, hela dagen. Inget godis och absolut ingen flottig näringsfattig mat!

Nu ska jag äta äpple och bananer resten av kvällen och bara dricka vatten eller kamomillte. Inte ens titta åt skålen med lösgodis. (kanske snegla lite, men bara lite...)

Ikväll börjar Desperate Houswives... Äntligen!

kinkig!

I dag har jag verkligen varit tjurig hela dagen! Jag kände mig som lilla My i mumintrollet direkt när jag vaknade. ARG! Vissa dagar är det bara så att jag vaknar på fel sida och är en riktig pina resten av dagen. Stackars mina arbetskamrater.... De får stå ut med mycket när jag är på sådant humör. Men som tur är har jag massor av glad- och snälldagar mellan mina arg- och tjurigdagar!

Men det passar så bra att vara arg just idag. Det är kallt som fan. Jag har en akneliknande prick på hakan (den är iofs nästan osynlig, men ändå...). Jag har inte ätit ordentlig och istället för att äta något näringsriktigt och nyttigt svängde jag in om McDonalds och köpte McFeast meny med mig hem. (det har faktiskt bevisats att barn som äter mycket snabbmat är mer aggressiva än andra barn). Jag har brutit en nagel.(Nu är alla  naglar lååånga, fina och välmanikyrerade utom en... suck. Får klippa ner ALLA) Jag skulle säkert komma på fler bra anledningar om jag bara orkade anstränga mig mer.

Nu är jag så mätt (sådär äckligt mätt man bara blir av McDonalds mat att man lovar sig själv att ALDRIG mer äta sådant skräp) att jag genast måste gå och lägga mig i soffan med filtar och kuddar och vila en stund! Förhoppningsvis är det något riktigt uselt program på TV så jag somnar snabbt!

För sent?

Jag borde kanske ha börjat skriva en blogg för några månader sedan. När allt verkligen var svart och jag kunde börja gråta utan någon anledning. Bara satt på golvet och grät, grät och grät. Allt kändes så meningslöst och jag var så rädd för hur allt skulle sluta. Jag var verkligen maktlös. Jag kunde stå utanför toalettdörren och höra hur han prasslade med folie och hur tändaren tändes om och om igen. Hur han öppnade fönstret där inne och vädrade ut. Jag gjorde ingenting! Bara stod där utanför och kände mig maktlös. Man blir härdad! När jag först fick reda på att han drogade blev jag galen. Jag var ursinnig, kände mig förrådd och lurad. Jag slängde allt jag hittade. Jag raderade nummer i hans mobil, slängde allt folie jag kunde hitta, slängde heroin när jag hittade det, letade systematiskt igenom alla kläder, väskor, lådor. Överallt, varje dag. Men ursinnet byttes snart ut mot hopplöshet och meningslöshet. Jag gav upp! Det var inte mitt ansvar att lösa detta. Jag orkade inte konfontrera, hota eller be. Jag la över allt ansvar på honom. Jag sa inte att jag skulle lämna honom, ställde inga ultimatum. Kanske var det då han insåg hur illa allt var. Jag var verkligen på botten. Jag hade gett upp. Vissa dagar kändes det bättre förstås. Han bestämde sig själv för att sluta. Inte på grund av mig. Utan för att det var ohållbart. Allt var svart! Det fanns liksom inga alternativ.

Utåt var det som vanligt. Vänner, arbete, shopping och middagar.

Nu när det går så här bra vill jag inte klamra mig fast vid det negativa. Jag vill se framåt! Jag började skriva denna blogg utan att veta att min man bestämt sig samma dag för att sluta. Denna blogg kunde med andra ord ha sett helt annorlunda ut. Jag är så lycklig över att den inte gör det!

What godess are you?



You Are Aphrodite!
A total shining star with a ton of admirers And no wonder: you live life to the fullest! When things get bad, you can easily take off to a happier place But occasionally, you need to deal with problems head on
What Goddess Are You?
                                                                                                                                                                  

Mitt liv!

Många tror säkert att jag är en naiv och lite blåst person. Det är just det jag vill få fram i denna blogg. Jag är inget offer. Jag lever inte i en låtsasvärld utan att förstå vad som händer runt omkring mig. Jag har full koll, det lovar jag. Men man måste få tillåtelse att se framåt. När saker väl går ens väg måste man våga släppa det gamla och våga gå vidare utan att vara bitter. Jag vet att min man kan falla tillbaka i sitt missbruk när som helst. Men jag tänker inte låta det förstöra mitt liv nu. Allt är bra, det var länge sedan jag kände mig så här positiv! Jag tror att det underlättar för både mig och min man. Jag tänker inte klandra honom, inte ställa honom till svars. Nu är det dags att gå vidare!

Kotten


my pet!

Varmt skumbad

Har precis badat.... Underbart skönt att mysa med min man i skummet med lite cider och levande ljus. Ibland är livet underbart! Min älskade man som fortfarande är drogfri och har klarat dessa två veckor (lite mer t.o.m) utan några större problem (han har sovit, sovit och sovit lite till och svettats massor. Men förutom det då...) Nu ska vi äta lite och fortsätta att ha en skön fredag!








snöstorm

Brrrrrrrrrr vad det är kallt ute. Riktig snöstorm! Jag fick hacka loss bilen från is imorse. JAG LÄNGTAR EFTER VÅREN! Jag är så trött på vantar, halsdukar och elektriskt hår. Jag vill inte ha förfrusna fingrar och tår och öron och nästipp bara jag går utanför dörren. Nu har jag fått nog av vinter och kyla! När jag blir stor och rik ska jag bo halva året på någon vacker, varm och exotisk plats.  Åhhh vilken dröm att slippa kylan! Nu ska jag ska tappa upp ett varmt bad med kokosdoftande badolja i och drömma mig bort till en strand någonstans långt, långt borta!


Fem saker jag älskar att älska just idag!

  • skönhetsbehandlingar på salong (spa-behandlingar, massage, ansiktsbehandlingar. Me like!)
  • simma (minst 1000m och basta lääänge efteråt)
  • fotbad (så enkelt och skönt att fräscha till sina fötter hemma med bad, peeling och fet creme)
  • sola (jag vet, det skadar hyn men jag ÄLSKAR att sola. Solarium går också bra i brist på riktig vara)
  • J.lo's underklädeskollektion (spana in detta set. Sött som socker)

 


en mysig, vanlig dag med min man!

Jag älskar när min man är ledig. Det är så skönt att komma hem och veta att jag inte är ensam. Så mysigt! Vi ska nog strunta i att laga middag och gå ut och äta någonstans. Kanske köpa lite godis med hem och hyra en film. Åhhhhh vad jag älskar att mysa och bara vara tillsammans med min man. Det är det bästa jag vet! Tända massor med ljus, ha filtar och kuddar i soffan, äta godis och bara softa. Finns det något bättre? Jag skulle aldrig klara av att vara singel. Jag hade varit tvungen att köpa en hund. Jag hatar att vara ensam och jag måste gosa lite varje dag för att må bra.










aldrig utan mitt te

Jag älskar te! Jag har alltid massor av olika sorter hemma. Mina favoriter är grönt marockanskt te med mynta, yogi te med kanel och ingefära, pepparmynta-te och självklart earl grey. Jag dricker te för att det är gott, uppiggande, värmande och nyttigt. Te innehåller massor av antioxidanter som skyddar kroppen mot bl.a. hjärt- och kärlssjukdomar och vissa typer av cancer. I de flesta teer finns också en liten mängd koffein som faktiskt är bra för förbränningen i måttliga mängder. När det är så här kallt och isigt ute behöver jag teet som värmekälla. En kopp te direkt på morgonen får upp temperaturen i min frusna kropp, dessutom är det ju så skönt att värma sina kalla fingrar på den varma koppen. Så ni hör ju själva... Ett liv utan te är en omöjlighet. I alla fall för mig!

p.s. snygga, stora och "lyxiga" koppar är ett krav!                                                  








två veckor utan droger!

Min man har varit drogfri i nästan två veckor nu. Det känns så skönt, men samtidigt nervöst. Man vet aldrig om han får ett återfall. Det kan hända när som helst, när man minst anar och helt utan någon särskild anledning. De första månaderna är tuffast så klart. Det som är allra jobbigast för mig är att jag inte vet om vi någonsin kan skaffa barn. Jag skulle inte våga bli gravid under så osäkra omständigheter. Jag vill att min man ska vara helt drogfri (naturligtvis) och ha varit det länge så att hans drogmissbruk inte ger skador på barnet. (det verkar inte finnas några studier om hur spermier påverkas av heroin) Ni förstår säkert hur svår situation det är. Jag älskar min man men jag vill också ha barn (jag är ju trots allt ändå snart 31 år)

Men samtidigt har jag gjort ett val! Jag har valt att stanna hos min man, att alltid vara där för honom. Det har varit ett självklart val för mig, även om det känns så oerhört sorgligt att veta att vi kanske aldrig kommer att bli föräldrar!


Fem saker jag älskar att älska just idag!

  • stenugnsbakad pizza (jag gillar rustik pizza utan massa grejs på)
  • elizabeth arden 8 hour cream (ett måste på läpparna innan jag går och lägger mig)
  • min vackra förlovningsring i vitt guld och diamanter (jag beundrar den fortfarande dagligen trots att den suttit på mitt finger i snart två år)
  • birma katter (jag är ingen kattmänniska men detta måste vara den absolut vackraste kattrasen)
  • att det sakta men säkert går mot ljusare tider (äntligen!)

Zzzzzzzzz

Måndagar är lätt veckans tröttaste dag! Jag somnade helt utslagen på soffan klockan 19 och vaknade 2 timmar senare. Hur bra är det egentligen? Nu är jag hur pigg som helst och kommer säkert inte somna förrän 1. Suck! (ska upp 06.15 imorgon)

Förutom kyla finns det en sak jag avskyr; tidiga morgnar. Jag vill sova minst till 9.00, helst till 10. Att gå upp tidigare anser jag som ren tortyr, särskilt om det dessutom är svinigt kallt ute och jag måste skrapa fram bilen under snö och is... Brrrrrrr jag ryser bara jag tänker på det!

Ge mig sol och värme och lååååååånga sovmorgnar och jag blir den mest harmoniska personen på denna jord, mer krävs inte!

Fem saker jag älskar att älska just idag!

  • Klimt (jag tröttnar aldrig på denne konstnärs verk... underbara)
  • Kristina Lugn (en mångkonstnär vars poesi jag älskar)
  • weimaraner hundar (så eleganta, så vacker silverfärgad päls)
  • örhängen (äkta, oäkta, dyra eller billiga... känner mig naken utan)
  • färskpressad morotsjuice (finns det något godare och hälsosammare... nope!)

operation storstädning

Nu är jag så trött på all röra i vår lägenhet! Jag vill att allt ska vara snyggt sorterat, prydligt tillrättalagt och genomtänkt sorterat. Visst kan det vara charmigt med lite bohemmyspys men jag blir tokig på att det ligger kläder över allt, kuddarna i soffan är huller om buller, tidningar över allt, sängen obäddad trots att jag köpt ett dyrt överkast för 2000 kr (används väldigt sällan), böcker över allt, smycken, pennor you name it! Nu ska det bli ordning och reda! Garderoben ska sorteras, bokhyllan, smyckeskrinet och allt annat likaså.... ÅÅhhh vad jag ska få det fint och feng-shui: it i min fina lägenhet!







Våra svenska ministar

Nä, det var visst inte Bosse Ringholm som höll i sveriges penningpung. Pär Nuder har visst tagit över den rollen. Jag vet, det var säkert hur länge sedan som helst. Men jag har prioriterat bort politik från mitt liv. Det fanns faktiskt en tid då jag var väldigt insatt och politiskt engagerad (gymnasietiden) men som sagt... Nu är det verkligen brist på politik i min värld.

För er som kanske inte heller har så mycket koll kommer en lista över sveriges ministrar:
Göran Persson
Statsminister, Statsrådsberedningen
 Ann-Christin Nykvist
Jordbruks- och konsumentminister, Jordbruksdepartementet
Barbro Holmberg
Migrationsminister, Utrikesdepartementet
 Berit Andnor
Socialminister , Socialdepartementet
Bosse Ringholm
Vice statsminister, Statsrådsberedningen
 Carin Jämtin
Biståndsminister, Utrikesdepartementet
Hans Karlsson
Arbetslivsminister, Näringsdepartementet
 Ibrahim Baylan
Skolminister, Utbildnings- och kulturdepartementet
Jens Orback
Demokrati-, storstads-, integrations-, och jämställdhetsminister, Justitiedepartementet
Laila Freivalds
Utrikesminister, Utrikesdepartementet
 Leif Pagrotsky
Utbildnings- och kulturminister, Utbildnings- och kulturdepartementet
 Lena Hallengren
Förskole- och ungdomsminister, minister för vuxnas lärande, Utbildnings- och kulturdepartementet
Lena Sommestad
Miljöminister, Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet
Leni Björklund
Försvarsminister, Försvarsdepartementet
Mona Sahlin
Samhällsbyggnadsminister, Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet
Morgan Johansson
Folkhälso- och socialtjänstminister, Socialdepartementet
Pär Nuder
Finansminister, Finansdepartementet
Sven-Erik Österberg
Kommun- och finansmarknadsminister, Finansdepartementet
Thomas Bodström
Justitieminister, Justitiedepartementet
Thomas Östros
Näringsminister, Näringsdepartementet
Ulrica Messing
Infrastrukturminister, Näringsdepartementet
Ylva Johansson
Vård- och äldreomsorgsminister, Socialdepartementet


 


I am a great girlfriend!


You are a Great Girlfriend
When it comes to your guy, you're very thoughtful But you also haven't stopped thinking of yourself You're the perfect blend of independent and caring You're a total catch - make sure your guy knows it too!
Are You a Good Girlfriend?


(Jag anade det hela tiden, skönt att få det bekräftat av detta vetenskapliga test :)

HJÄLP!

Jag har nästan precis vaknat! Det är så trist när man sover bort sina lediga dagar. Min man sover extra mycket nu när han slutat knarka. Det smittar väl av sig på mig antar jag. Jag får väl göra en brunch bestående av müslibullar med ost, ägg, apelsinjuice och te. Kanske vaknar han till liv då. (han ligger fortfarande och sussar så sött i vår säng)

Nästa vecka ska jag börja mitt nya nyttiga liv (känner någon igen den utslitna meningen?) Jag ska köpa ett nytt gymkort (har inte ägt ett på över ett år) och sluta att äta godis och onyttigt varje dag. Även om jag är smal så känner jag hur slapp jag blir i kroppen av att inte röra på mig tillräckligt. Nu ska det bli ändring på det. Power yoga pass, box, pilates och body pump. oj oj oj vad snygg jag kommer att vara till bikinisäsongen (hrmhrm om jag nu verkligen börjar mitt nya nyttiga liv nästa vecka vill säga)

Müslibröd!

Så här fina blev mina müslibröd och bullar. Goda var de också! Jag följde receptet på vanligt vitt matbröd men bytade ut en del av mjölet mot grahamsmjöl, linfrön och solrosfrön. Det funkade riktigt bra...

Har ätit en god middag, vitlöksmarinerad fläskfilé, pomme duchesse, sallad och nybakat bröd! Underbart gott! Nu är det dags för mig att krypa upp intill min underbara man i soffan och titta på film och mysa. (Han är fortfarande drogfri.... )
bröd

 


















Mysdress

Jag håller på att baka müslibröd och bullar. Skippade kanelbullarna, får bli imorgon kanske.... Jag går fortfarande omkring i myskläder. Var till och med i affären i värsta mysdressen. Snacka om att vara lat! Det blev ingen skogspromenad idag så jag antar att jag inte är så mossig ändå när allt kommer kring. Med mina myskläder (rosa juicy velour) och rufsig hästsvans ser jag ut som 15 så jag får väl trösta mig med det. En tant i en tonårings kropp... Det låter ju lite pervo!

Nä nu ska jag gå och kolla till mina bröd!



Jag har adopterat en tiger. Visst är den söt!!!

                                                             my pet!

En perfekt lördag!

Nu är det äntligen veckans bästa och mest eftertraktade dag. Lördag! Jag har alltid stora planer för denna dag. Idag har jag t.ex. planerat att jag och min man ska baka kanelbullar och bröd. Senare kommer några vänner över på middag men innan dess ska vi ut och promenera en lång runda, kanske i skogen. Jag älskar att bada tillsammans med min man så kanske hinns det med ett bad där efter promenaden.

Ni hör ju själv. Jag skulle vara den perfekta kontaktannons-skrivaren. Mina intressen är skogspromenader, god mat och att umgås med mina vänner. Hahahhaha!!! Jag är ju lätt den tristaste 30- åring jag hört talas om. Det låter snarare som om jag är 50.

Men det är väl så att jag är färdig med mitt vilda liv. Det känns nästan lite sorgligt, men jag har nog blivit vuxen. Det blir väl inga fler galna partyresor till Amsterdam (fråga mig inte hur vi hamnade på den där transklubben...), inga fler sistaminuten resor med kompisarna (Jag trodde på fullt allvar att vi skulle vila upp oss i Aiya Napa), inga fler dansa på bardisken, bjudas på champagne av Prins Joachim, hyra en fjärdehands lägenhet i Köpenhamn, gå på skrivarkurser (och vara alldeles säker på att jag ska bli den nästa stora svenska poeten), bo på Söder i Stockholm och tycka att det är såååå coolt!

De tiderna är för länge sedan förbi. Jag har varit ung och naiv, ung och egoistisk, ung och lycklig, ung och olycklig,.. Men om sanningen ska fram har jag faktiskt aldrig varit så nöjd med mitt liv (och med mig själv )som jag är nu!

42798-11

oro!

Jag känner en oro i kroppen. Kan inte sätta fingret på vad det är. Det sitter i mellangärdet, som en liten ångest. Det brukar komma över mig ibland. Jag vill ju bara vara lycklig! Har inte tid eller lust att analysera närmare. Borde naturligtvis göra det men är rädd för vad jag kan få reda på, vad jag kan lära om mig själv. Jag håller fast vid det ytliga, det känns så tryggt. Det handlar ganska mycket om kontroll tror jag. Yta är så lätt att kontrollera. Det dolda kan aldrig avslöja mig.

Ny väska!

Jag äger omkring 30 väskor. Ändå är jag alltid i behov av en ny! Jag har spanat in denna från Juicy Couture som är så snygg. Hade matchat perfekt till mina stövlar. Men den kostar ju en del så jag får väl jobba över lite först. Jag är besatt av väskor och skor! Kan aldrig få nog. Kanske är det inte bara min man som behöver bli fri från sitt beroende, jag borde kanske besöka anonyma sko- och väskmissbrukare... Jag vill inte ens tänka på hur många väskor och skor som ligger oanvända i min klädkammare. Det är väl ialla fall missbruk om något!


trött!

Jag behöver energi. Jag är så trött hela tiden. Jag försöker att äta nyttigt, jag tar extra vitaminer, dricker vatten och motionerar, ändå vill jag bara sova hela tiden. Har någon tips på hur man får extra energi dessa trista och mörka månader så dela gärna med er.

Ska gå ut och ta ett glas vin med min bästa väninna. Vi arbetar i samma branch så det blir mycket jobbprat när vi ses. Vi är så lika hon och jag. Vi tänker likadant, har samma humor (sarkasm), lika värderingar och har oerhört höga krav på oss själva. Det är underbart att ha en vän som henne. Någon man bara kan var sig själv med. Jag är ganska selektiv när det gäller vänner. Orkar inte ödsla bort min tid på människor som inte ger mig något eller på personer som stjäl min energi (det har jag redan alltför lite av). Jag har några få men väldigt nära vänner som jag älskar väldigt mycket!

Januari och februari är verkligen tunga månader. Vändningen kommer den 25 februari med bokrean och sedan går det sakta men säkert mot bättre tider....

42798-10

















Fem saker jag älskar att älska just idag!

  • Min mobiltelefon (hur fan klarade man sig innan mobilen? Jag förstår inte...)
  • Söta underkläder (j.los kollektion är verkligen hur söt som helst)
  • Loreal's nutrilift produkter (Jag har varit beroende i flera år nu..)
  • Shiseidos ansiktsprodukter (dyra men så underbart bra)
  • Blodapelsiner (bästa tiden för goda, saftiga apelsiner är nu)

Snart helg igen!

Jag kan inte förstå hur veckorna bara rinner iväg. Tiden går så fort att jag nästan blir rädd. Hjälp! Snart är jag pensionär, gammal och död! Vad fan, jag som skulle göra så mycket med mitt liv. Nu bara rinner det iväg och jag hinner inte:  tillbringa mer tid med vänner, träna, gå på konstutställningar, läsa all klassisk litteratur plus all ny plus gärna också alla modetidningar, skaffa barn, lära mig att sticka, tala italienska, flytta till Frankrike, måla, skriva, bli intellektuell, litterär, konstnärlig och allmänbildad. Jag vet inte ens namnet på alla våra ministrar. Jag skäms men jag hinner inte hänga med i politiken. Är Bosse Ringholm fortfarande finansminister? Förmodligen inte.... Hur ska man hinna med allt?

(Att jag precis haft tre veckors semester och bara legat i soffan och mysat är en helt annan sak och hör inte alls hit :)


                                 42798-9














                  
    Côte dAzur
                                                                                     

Fem saker jag älskar att älska just idag!

  • Varm dryck (latte, te, choklad... allt som värmer)
  • bastu (underbart varmt och skönt och sååå välgörande)
  • varma källor (jag har aldrig varit i närheten av en, men det låter så ljuvligt)
  • stearinljus (finns det något mysigare än att sitta och mysa och ha massor av ljus tända?)
  • badrockar (jag skulle inte överleva utan min. inte en sekund!)

utmattad

Jag är helt utmattad efter tre dagars jobb (innan dess hade jag tre veckors semester). Har ännu inte kommit rätt i min dygnsrytm. Längtar efter sol och värme. Ljus. Jag är så jäkla trött på att frysa jämt. Jag måste ha tjocka tröjor, helst polotröjor, för att inte frysa ihjäl. Gärna en stor halsduk och tjocka tumvantar också. SUCK! Jag längtar till april då ska jag och min man åka en vecka till Marbella. Det ska bli sååååååååå skönt! Min man har varit drogfri i ungefär en vecka nu. Visst känner han sug, det har han själv erkänt, men han verkar mycket starkare denna gången. Mer övertygande. Men jag måste erkänna att det kommer över mig ibland, känslan av att vara maktlös. Allt ligger hos honom, jag önskar att jag kunde göra mer. Men allt jag kan göra är att finnas vid hans sida, inget annat.

Marbella by night
Marbella by night

Tillbaka på jobbet

Då var semestern slut för denna gången.... Hade varit skönt med en vecka till men å andra sidan har jag inte gjort mycket vettigt alls under min semester. Mest slappat och slösat pengar.

Min man är fortfarande drogfri. Han känner ett starkt sug säger han. Särskilt på morgonen när han nyss vaknat. Men han har lyckats att stå emot, jag är stolt över honom. Jag älskar honom över allt på denna jorden, han gör mig varm!

Han har varit välförtjänt ledig idag och hade middag färdig när jag kom hem från jobbet. Han är världens bästa man!

Vi hörs imorgon!




Fem saker jag älskar att älska just idag!


Vilken stad hör du hemma i???

You Belong in Rome
You're a big city girl with a small town heart Which is why you're attracted to the romance of Rome Strolling down picture perfect streets, cappuccino in hand And gorgeous Italian men - could life get any better?
What City Do You Belong In?


Kunde inte bli mer träffsäkert! Jag älskar Italien och i synnerhet Rom.

Drömmen

Just det... jag skulle berätta om drömmen jag hade igår natt. Nu minns jag inte den så tydligt längre, som det brukar vara med drömmar. Men det var så här ungefär:

Min man och jag var i Stockholm, vi gick på Götgatan och där låg en butik med antikviteter. Vi gick in. Min man köpte en antik pipa, den var riktigt dyr, han betalade med våra sista pengar. Jag försökte protestera men det kom liksom inga ljud ur mig. Vi gick vidare, jag mötte en väninna jag inte sett på länge inne på ett rökigt, skumt café. Jag stod och pratade med henne, hon verkade helt förändrad, jag tänkte att jag var glad som inte umgicks med henne längre. Jag började leta efter min man, han var försvunnen. Jag gick ut från caféet, nu var det mörkt och riktigt skumt ute, jag kände mig så rädd och ensam. Jag glömde att berätta att tidigare hade min man bytat ut vår bil mot en gammal 80-tals sportbil som jag hatade och tyckte var så ful. Jag letade efter bilen. Till slut hittar jag den. Då är jag i vår hemstad igen. Den är tom men längre ner på gatan ser jag fullt med poliser, det är upplopp. Ungdomar springer omkring och polisen jagar dem. Två yngre killar (12-13 år) klättrar upp i en hög elstolpe. Då kommer min man, från ingenstans, han skakar stolpen kraftigt, allt vad han kan. Jag skriker att han ska sluta, men jag står så långt borta, han hör mig inte. Han skakar och skakar och tillslut välter hela stolpen. De två pojkarna splashar i gatan. De dör. Jag springer fram till min man och skriker, gråter och slår på honom. slår, slår, slår.... Och så vaknar jag. Jag har gråtit på riktigt!

När man ska återberätta en dröm är det så svårt att få med känslan. När jag läser vad jag skrivit nu så verkar det inte alls så dramatiskt som det var i min dröm. Men, men.... håll till godo! 

42798-7

                                                                                                                         
               










Tiden som aldrig räcker till

Det är fjärde drogfria dagen som passerat och det känns helt underbart! Min man har mått bra, lite feber och smärtor i armar ben. Dessutom får han kliattacker på benen emellanåt. (det är ett symptom som jag läst att heroinister har. Men han har aldrig det när han är aktiv, bara när han försöker sluta. Skumt!).

Vi hade i alla fall en mysig dag igår, var över hos några vänner och åt god mat, drack lite vin och spelade monopol. Min man vann! Han är som ett barn när det gäller spel, han älskar att vinna och skrattade så hjärtligt när det gick illa för oss andra... hahaha han är så söt!

Jag skrev igår att jag skulle sätta in recept och bild på brödet jag bakade (väldigt enkelt att baka och sååå gott) så här kommer det:

Stora Kuvertbröd (2 runda limpor)

50 gr jäst
50 gr margarin
1 tsk socker
1 tsk salt
5 dl mjölk
11 dl mjöl
till pensling: ägg och ev. sesam- eller vallmofrön

Gör så här: Smält margarin och blanda med mjölken (37 grader). Smula jästen i en stor skål och häll över mjölk/margarin. Tillsätt socker och salt och till sist mjöl. Arbeta samman till smidig blank deg. Låt jäsa ca 30 minuter. Knåda sedan degen tills den blir lätt att arbeta med, knåda ordentligt! Dela i två runda limpor, lägg på smord plåt (eller bakplåtspapper) och låt jäsa 30-40 min. Sedan penslar du bröden och strör frön över (jag hoppade över det). Ugnen på 225 grader i ca 25 min, nedersta falsen. Lycka till!!

Underbart med nygräddat bröd med marmelad och en kopp te!!!! Mmmmmmmmmmmm

bröd



Mina muffins!

                              
Så här blev mina muffins! Fina och väldigt goda. Fick dock ha dem i ugnen 10 minuter längre än receptet angav. Jag bakar bröd också, återkommer med bild och recept när bröden är färdigbakade. På tal om något helt annat. Jag hade en riktigt underlig dröm i natt. Skriver mer om den sen. Är det någon som är bra på att tyda drömmar av er som läser min blogg skulle jag tacksamt ta emot en analys. Vi hörs om en stund!


42798-4


En dag i taget!

Då har ännu en drogfri dag passerat. Det är liksom så, en dag i taget. Det är omöjligt att veta vad som kommer att hända imorgon, men idag är allt underbart! Det blev inget muffinsbak idag, det fanns inga muffinsformar i affären där jag bor. Bara mazarinformar, vem fan bakar mazariner 2006??? Ja ja, gör ett nytt försök imorgon!

Blåbärsmuffins

Blev så sugen på att baka! Jag ska genast pinna iväg till affären och köpa muffinsformar. Jag älskar att ha nybakat bröd/kakor/paj färdigt när min man kommer hem från jobbet. Känner mig så mysigt huslig då. Hittade ett recept på amerikanska blåbärsmuffins på ica som verkade smarrigt! Återkommer med hur resultatet blev.........

Så var mitt förra år... hmmmm!!!

You Were Naughty This Year


You Were 65% Naughty, 35% Nice You may not have been good this year... But you sure had a really good time. And nothing from Santa could top that!                     
How Naughty (Or Nice) Were You This Year?


Hittade en länk till detta test på http://mask.blogg.se 
Hmmmm.. jag trodde faktiskt att jag varit lite snällare. Få väl skärpa mig detta året antar jag!



Vilken hundras är du????

                                                                                                                       
Jag älskar hundar! Hittade ett kul test som avslöjar vilken hundras man skulle varit om man fötts som hund. Jag blev inte helt oväntat en cocker spaniel

Cocker Spaniel
No bones about it, you're a perky, loving Cocker Spaniel. (Think Lady from Lady and the Tramp.) Playful and energetic, you're a real people person — er, dog. People can't help but fall hook, line, and sinker for your friendly, well-rounded personality and natural charm. It's a subtle thing, though — being outgoing and flirtatious, not showy, is the name of your game. Friends, co-workers, and potential dates can't help liking you. How could they not? Your winning-yet-humble ways make you popular, admired, and a joy to be around. Woof!
Cocker Spaniel
                                                                                                                    
Gör testet!!!!

Mitt liv!

Det framstår säkert här i bloggen att all min energi går åt till att få min min man drogfri. Missförstå mig inte, jag vill inget hellre, men jag har ett oerhört innehållsrikt liv med vänner och intressen som handlar om helt andra saker än droger. Visst tänker jag mycket på min mans missbruk, men det är inte så att det har tagit över mitt liv. Jag älskar att umgås med mina bästa vänner (de vet inget om min mans missbruk), läsa böcker (just nu läser jag Coelhos "Elva minuter"), läsa magasin, fika (te är ett måste), måla (min favoritkonstnär är Klimt),laga gourmetmiddagar, gå på bio (senaste sedda: "Narnia"), shoppa (senaste "fyndet" en DvF klänning... sååååå snygg). Jag gör ju tusen andra saker också förstås. Jobbar! Jag älskar mitt arbete, jag brinner för det!  Många av dessa saker gör jag tillsammans med min man, jag älskar honom för det, att vi delar så många intressen.

Jag vill än en gång påpeka att jag inte försöker romantisera eller glamorisera min situation. Jag beskriver bara det så som det är. Varken sämre eller bättre!


Fem saker jag älskar att älska just idag!


En drogfri dag!

Jag vet inte riktigt vad som definierar att vara drogfri, är man drogfri om man tar substitutmedicin? Egentligen inte, enligt mig, men en heroinfri dag då! Min man är så stolt, som alltid när han slutar! Det längsta upphåll han haft är faktiskt bara på några månader, men då hade han ingen subutex eller metadon till hjälp. Det var inte lätt, varken för honom eller mig! Hans abstinens var hemska, svettades så jag fick byta lakan varje morgon, diarré, konstiga ryckningar i benen, fysisk smärta i hela kroppen, psykisk smärta och känsla av meningslöshet. Det var svårt för mig att veta hur jag skulle möta honom. Jag försökte mest hålla mig undan, han ville vara ensam, läsa, sova (ibland 15 timmar i sträck när han väl kunde sova). Han har aldrig försökt skylla sitt missbruk på någon annan, han har heller aldrig försökt att bortförklara eller försköna sin situation. Han har ett enormt djup som människa, ibland brukar jag tänka att han är för god för denna jorden. Suck! Men han är samtidigt så svag! Det kan säkert uppfattas som att jag är en barmhärtig samarit som lägger ner hela min själ på att rädda min man. Så är det inte, jag vill inget hellre än att han ska bli drogfri, men jag vet att jag inte kan göra något annat än att vara ett stöd. Alla beslut ligger hos honom. Jag tänker inte hota, spela martyr eller sanktionera. Det är inte lönt! Jag har erbjudit honom att alltid stå vid hans sida!

I alla fall ( för att återgå till det jag skrev tidigare) så var de värsta abstinensen borta efter några dygn. Men den psykiska längtan efter drogen är starkare än den fysiska. Jag hoppas att han klarar det denna gången!


kalla händer

NEEEEEEJ!!! hade precis skrivit ett låååångt inlägg som bara försvann... suck suck suck!

Mina händer blir alltid s jävla kalla när jag sitter vid datorn, isbitar! Jag längtar efter sommar och värme! Jag är en sådan person som fryser mig igenom hela vintern. Dricker the för att hålla värmen, har filtar och kuddar i soffan att värma mig på, värmeljus alltid tända och gosiga halsdukar och tumvantar. Jag hör inte hemma i kyla. Jag behöver värme för att må bra!

Min älskade man jobbar så jag har hela huset för mig själv. Har semester denna vecka också så jag kan bara ta det lungt. Skönt! Underbart att kunna sova ut varje morgon,
fika med sina vänner, shoppa (vågar inte räkna ut hur mycket jag shoppat för den senaste tiden men det är lätt ett femsiffrigt belopp), laga goda middagar och ta ett glas vin till utan att behöva bry sig om nästa dag arbete. Semester är underbart!

Jag har tänkt mycket på hur det nya året kommer att bli. Jag hoppas att det blir ett år utan droger. Jag vet att det är svårt, nästan omöjligt att sluta med heroin. Men någonstans innerst inne tror jag ändå att det finns en chans att det lyckas denna gång. Han har pratat om hur han längtar efter barn och hur rädd han är att hans spermier ska ha tagit skada av heroinet. Tro mig, jag har också funderat på detta, massor. Allt jag har kunnat hitta är att fostret skadas om mamman tar droger under graviditeten. Men om pappan varit heroinist? Kan det ge skador på bebisen??

Jag förstår att det kan kännas skumt att jag skriver om något så allvarligt som heroin och något så lättsamt som shopping i nästan samma mening. Men det är så mitt liv ser ut. Heroinet har sakta men säkert smygit sig in i min vardag och blivit en del av mitt liv. Jag hatar det, men så är det. Tyvärr! I början var det inte alls så. Då var jag ledsen, förkrossad snarare, arg, besviken och så jävla förvånad. Men toleransnivån ökar, inte bara för den som drogar.  

När man föreställer sig en heroinistfru är det förmodligen bilden av misär och smuts som dyker upp, inte bilden av en välutbildad, välbetald, modeintresserad karriärkvinna. Jag vet! Men allt är ju inte heller alltid vad det verkar att vara... eller hur!?


Första steget! För hundrade gången....

Igår natt slängde han allt som har med droger att göra. Kanske är det på riktigt denna gången. Jag hoppas!!! Samtidigt har jag blivit ganska cynisk efter dessa två år tillsammans med honom. Jag har svårt att riktigt tro att han ska klara det. Jag vet, jag borde kanske vara mer positiv... Jag ska försöka! 
     Jag borde kanske berätta hur allt började. Hur jag fick reda på att han missbrukade. Vi träffades för ca två år sedan och blev så förälskade i varandra. Han var så vacker, så underbart djup och fantastisk som människa. Ingen hade någonsin kunnat ana bara genom att se på honom att han tog droger. Det var så intensivt, så som det är när man är nykär. Vi flyttade ihop väldigt snabbt och vi var verkligen världens lyckligaste. Allt var så perfekt, vi gjorde allt tillsammans. Mysiga
weekend resor, älskade, shoppade, målade, inredde vår fina lägenhet. En underbar tid som fortfarande sänder varma strömmar av lycka genom min kropp. Allt var perfekt!
     När vi bott tillsammans ett tag så började jag undra varför han alltid var så länge inne på toaletten. I bland kunde han vara där i 30 minuter. När han kom ut från toa hade han ibland en konstig sötaktig lukt kring sig. SHIT!!! Tänkte jag, han röker nog hasch! Jag frågade honom så klart men han bara skrattade och sa att han inte rökt hasch sen han var typ sjutton. Men jag var på min vakt! Och hans långa toabesök blev färre.

     Aldrig i hela mitt liv kunde jag tro att min vackra, underbara, intelligenta, hårt arbetande man var heroinist. Alla vet ju att heroinister är slitna, halvt medvetslösa, illaluktande, prostituerade tjuvar som skulle sälja sina barn för lite knark. Min man jobbar 10 timmar om dagen, är utbildad, snygg och oerhört omtyckt på sitt arbete. Han var lite av en värsting när han var ung och exprimenterade med droger, det vet jag. Kokain, extacy. Men heroin??? Inte en chans.....  forts. följer........


Ett nytt år med nya löften

42798-2
Det var inte alls meningen att jag skulle ha en blogg. Jag har egentligen inte alls tid. Men jag har samtidigt så mycket inom mig som bara vill ut. Det är ingen som vet min hemlighet. Ingen jag kan prata med. Jag är verkligen ensammast i världen. Jag har vänner, familj, kollegor som jag älskar över allt annat men jag kan inte förmå mig att berätta. Det är så förnedrande. Jag vet inte varför egentligen. Det är ju inte jag som knarkar. Men det är min underbara man. Jag vill inte att de ska hata honom, förakta honom, förskjuta honom. Jag vet ju själv hur ordet heroinist låter. Det är så äckligt! Jag vill bara att han och jag ska klara detta på ett eller annat sätt. Men det går faktiskt inte så bra om jag ska vara helt ärlig. Det är så många löften som bryts, så många tårar.... Men jag älskar ju honom över allt annat! Suck! Han försöker verkligen men heroinets makt är så stor och förförande. Men nu är det ett nytt år. Han ska sluta ännu en gång. Denna gången är det kanske för alltid....  // Heroine


Detta är heroin

Heroin, kemisk beteckning C21H23NO5 eller diacetylmorfin. Med rökheroin menas att röka den brunaktiga heroinbasen. Heroin är mycket beroendeframkallande, och den som har blivit beroende (heroinist) måste fortsätta för att slippa abstinensbesvär: muskelvärk, kallsvett, diarré, illamående, feber och kramper. Beroendet orsakas av heroinets inverkan på det centrala nervsystemets receptorer för endorfiner, kroppens egna ämne för smärtlindring. Heroinet tar endorfinernas plats och gör brukaren lika beroende av heroinet som alla människor är beroende av det kroppsegna endorfinet. Den som är en regelbunden användare kan få abstinensbesvär bara några timmar efter sista doseringen. källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Heroin

Heroine

Heroine. Ibland känner jag mig som en hjältinna. Jag är vacker, framgångsrik, lyckligt förlovad med en alldeles underbar man som ger mig allt jag behöver och mer därtill. Men i denna blogg är det ordets andra betydelse som spelar huvudrollen. Ordets mörka, avskyvärda och skamfyllda betydelse som sakta men säkert infiltrerat sig in i mitt liv. Visst kan jag ibland känna mig som en hjältinna. utåt sett. Stark och oövervinnlig. Inuti är jag rädd. Rädd för att jag vet att jag lever i en vacker drömvärld som kan rasera precis när som helst. Rädd för att min vackra, underbara man kan dö när som helst. Rädd för att heroinet ska förgöra allt som jag kämpat för.

En heroinistfrus bekännelser

En heroinistfrus bekännelser

Jag ska försöka vara ärlig. Men det är inte alltid lätt, ens mot sig själv.